Zou het een lekke band geweest kunnen zijn?

Verslag van team 3 thuis tegen de Zeister TafelTennis Vereniging 2 op 16-03-2017.

We weten het niet. Wat zou de aversie van Ron (van den Oosten) kunnen zijn tegen Zeist? Zou hij vroeger een toen nog zo geheten “blauwtje hebben gelopen” door één of andere Zeister schone deerne? Eens een biertje hebben gedronken in Zeist, dat niet goed gevallen is? Een Zeistenaar ontmoet, die een geweldige hekel had aan Ajax? Ooit een lekke band hebben gehad op één van zijn schaarse fietstochten aan de andere kant van Utrecht? We weten het niet.

Maar een aversie tegen Zeist heeft ie:

67% van zijn gewonnen partijen heeft Ron tegen Zeist gehaald. Hij weigerde tegen Zeist namelijk een enkelspel te verliezen. Daarbij won hij van bovengemiddelde spelers als Hans Mulder en Yo Han Groenevelt. In de tweede wedstrijd van afgelopen donderdag liet hij Ab Akkermans in de waan dat ie kon winnen. Want Ron gaf twee games kado. Maar lekker puh…. Ron liet daarna Ab zijn hielen zien met 11-3 in de vijfde.  Ook Yo Han moest er dik aan geloven: 11-3, 11-6 en 11-3.

Ik was die avond aan de beurt om niet te spelen. Sonnie en Erik G. waren dus die avond de metgezellen van Ron en wonnen ieder een enkel. Het dubbel was, zoals gebruikelijk bij ons, voor de tegenstander. Dus 5-5. Alweer 5-5, want dat was het de eerste keer ook geworden.

Het blijft spannend in deze competitie, maar met zo’n Ron komt de zon op in het Oosten.

 

Erick Meijer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *