Winst smaakt honingzoet

Een wedstrijdverslag van Maarssen 11- Laren 6

Het begin van de najaarscompetitie. Team 11 trad aan in de vertrouwde opstelling met vader en zoon, Evert en Chris Regeling en Keimpe. Evert net op tijd terug van een mooie vakantie in Cuba. Een beetje van de jetlag nog verwerkend, stond hij nog wat onwennig achter de tafel.

Laren kwam met de volgende opstelling: Aad Koppes en vader en zoon René Ruiter. Van oorsprong bestaat dit team uit 5 man, wat gezien de eindstand betreft gegarandeerd een verandering gaat brengen in de opstelling van de return op vrijdag 6 november daar in Laren.

De spits werd zoals vanouds afgebeten door Evert, die het opnam tegen Aad. Een lange een wat moeizame partij in 5 sets. Het spelen van 5 sets is voor Evert niet ongewoon zoals bekend. Er werd verloren met in set 4 en 5 met 11-6 en 5-11. Er waren wel degelijk kansen voor Everttegen de enigszins slordig spelende Aad. Een 1-0 achterstand stond nu op het scorebord.

Chris ging vervolgens de strijd aan tegen René. De langste man van het Larense team speelt af en toe een wel heel snelle service. Opletten geblazen dus. In 4 sets moest Chris zijn meerder erkennen in René. Iets teveel overmoed in het spel van Chris betekende een 2-0 achterstand. Dit was duidelijk geen droomstart te noemen. Echter, er moesten nog wel 8 partijen gespeeld worden. Dus, dat werd een tandje bijschakelen.

Keimpe speelde zijn 1e enkel tegen Kasper. Vol met concentratie en Focus van Keimpe, werd dit een afdroogpartij voor Kasper. Er werd een snelle 3- setter gespeeld met slechts 11 punten behaald door Kasper. De messcherpe services van Keimpe benamen hem veel kansen.

Uniek vertoon aan tafel nu. Het dubbelspel werd vertolkt door vader en zoon Regeling tegen vader en zoon Ruiter. Dit kon wel eens een sleutelwedstrijd worden. Ziedaar de ommekeer. De 1e set werd gewonnen door de Regelingetjes. Dat bood perspectieven. De 2e set ging echter naar Laren met 7-11. In set 3 werd de winst binnengesleept met 11-8 door het Maarssense duo. Ook de 4e set werd met winst bekroond. Tussenstand 2-2.

We besloten meteen door te spelen en na de hele wedstrijd gezellig wat te gaan drinken in de bekende 3e helft.

Chris en Aad speelde een rappe 3- setter en eindigde duidelijk in het voordeel voor Laren. In de laatste set van 8-11 ging Chris aanmerkelijk beter spel vertonen, maar net te laat. Met wat rustiger spel en speltactiek zat er zeker meer in.

Evert en Kasper lieten in een gave en boeiende 4- setter een mooie partij zien. Met 15-13 in de 2e set maakte Maarssen duidelijk op de volle winst uit te zijn. Punt erbij dus.

Keimpe en René, laatstgenoemde op verzoek een streepje op de laatste E, Lieten in 3 sets zien, dat er voor Laren niets te halen viel.

Chris en Kasper speelde in 3 sets een spannende match zien, met als resultaat winst voor ons team.

Chris speelde nu met iets meer tactiek en het nodige zelfvertrouwen.

Keimpe en Aad speelden nu een moeizame 4 setter. Scherpte en concentratie konden minder worden vastgehouden door Maarssen. Kon de 4e en beslissende set met 11-6 worden binnengehaald. Bijna had de vermoeidheid toegeslagen bij Keimpe. Een volgende wedstrijd moet de energie wat beter worden verdeeld over de avond. Eerdere aanwijzing van Ton. Bedankt nog.

Als hekkensluiter deze avond speelde Evert een enerverende partij tegen René. De 1e set ging wel heel snel naar Laren met maar liefst 2-11. Evert kon zich op tijd herpakken en in een leuke serie van 11- 7-8 en 9 wist Evert toch nog te winnen. De oude armblessure speelde kennelijk geen rol van betekenis meer. Het vasthoudende spel van Evert bracht de eindstand op 8-2 voor Maarssen.

Gezellig werd er nog lang nagepraat en gedronken in de bar van Bloemstede.

De volgende wedstrijd spelen we thuis tegen het 6e van Hoogland, waar we alle registers zullen moeten opentrekken.

Was getekend, keimpe Hoekstra.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *