Terugblik bekercompetitie 2016

In een geheel nieuwe opzet werd deze 17e editie georganiseerd door het Quintet Duco Lieste, Flip Valero, Toni van de Wiel, Gilbert Dix en Ferry van de Hoogen. Het geheel onder de noemer van de NTTB.

De voorgaande jaren hebben de heren Jan de Roos en Martin van Groen de vormgeving en uitvoering van de vorige edities met veel verve ter hand genomen. Dit gebeurde eerste keer alweer in 2001. Wat gaat de tijd snel. Bij deze nogmaals een woord van dank voor hun grote inspanning, inzet en betrokkenheid bij dit jaarlijkse toernooi.

De belangrijkste veranderingen waren, dat er nu volgens het ELO-rating systeem wordt gewerkt. Voorts is door een sublieme methode veel rekenwerk geautomatiseerd en hebben de bekersecretarissen meer mogelijkheden gekregen. Voor de deelnemers is veel geploeter met het wedstrijdformulier eenvoudigere geworden. Een veelheid aan informatie is digitaal op te zoeken en zelfs het wedstrijdverloop is á la minute te volgen op Smartphone en PC.

Alle uitslagen worden snel verwerkt in TTAPP. Voorgiften zijn automatisch berekend wat veel tijd en ergernis bespaart.

In 2001 begon de nieuwe afdeling Midden van de NTTB, met een bekercompetitie voor competitiespelers, recreatiespelers en basisleden.

De inschrijvings periode startte op 4 april en tot 18 april was er ruim de gelegenheid voor aanmelding.

Er schreven zich 49 verenigingen in verdeeld over 116 teams. Een totaal van 746 deelnemers.

TTV Maarssen had zich ingeschreven met maar liefst 5 teams. Ruim 30 spelers.

In de aanloop voor deze alweer 10e keer dat TTV Maarssen acte de présence gaven met het organiseren. Binnen onze vereniging werden in de eindfase van deze klus de laatste puntjes op de bekende I gezet. Met hulp van mijn gewaardeerde clubgenoot Vincent Bart kon wat ons betrof het startschot gegeven worden.

De teamcaptains regelden met de spelers de opstelling in onderling overleg. Dit was af en toe even een puzzel, gezien de vele vakantieplannen van de diverse leden.

Maarssen 1 met als teamcaptain Stephan Bont.

Maarssen 2 met Ad Steenbrink.

Maarssen 3 met Erick Meyer.

Maarssen 4 met Robert Wittkamp. Henk Klarenbeek en Tom Blanken moesten helaas voortijdig uitvallen. Gelukkig konden Jan Verwoerd en Keimpe Hoekstra invallen.

Maarssen 5 met Adri Kerkhof.

Onze trouwe en tijdelijke teamgenoot Harry van Straten van UTTC was ook dit jaar van de partij en zorgde voor een aantal punten voor dit team.

Zoals elk nieuw systeem liepen de dingen in het begin nog niet al te soepel. Om het een en ander toch nader te verduidelijken werd en nogal eens contact gezocht met Gilbert en Toni. Tot volle tevredenheid van ondergetekende werd tijd nog moeite gespaard. Gewapend met de nodige kennis, waren we goed voorbereid op dit toernooi.

De voorrondes.

Deze werden gespeeld met 3 of 4 teams, waarbij de nummers 1 en 2 van een poule doorgeplaatst werden in een afvalronde. D.i. de winnaar gaat door naar de volgende ronde.

De bekerteams van Maarssen speelden in de volgende poules:

 

 

Poule 9 Maarssen 1 uit tegen WIK 1

Woerden 1 Maarssen 1

Maarssen 1 Fletio 1

Poule 22 Woerden2 Maarssen 2

SVE 2 Maarssen 2

Maarssen 2 SVO 1

Poule 23 Maarssen 3 Woerden 3

SVE 3 Maarssen 3

SVO 2 Maarssen 2

Poule 26 Maarssen 4 SVE 6

TTVN (n) Maarssen 4

HTTC 4 Maarssen4

Poule 29 TTVN (n) 5 Maarssen 5

SVO 4 Maarssen 5

Maarssen 5 HTTC 6

Sommige wedstrijden moesten verplaatst worden omdat er geen compleet team kon worden geformeerd. Tijdens de competitie werd er zelfs een wedstrijd verzet vanwege een trouwpartij van een teamgenoot ergens in Nieuwe Gein dacht ik. Natuurlijk wilden we het feestgedruis rondom het jonge geluk niet in de weg staan en werd een passende oplossing gevonden.

De resultaten

In poule 9 behaalde het team van Stephan Bont, Maarssen 1, samen met WIK 1 34 punten en dit was genoeg voor een plek bij de laatste 64. In poule 22 behaalde Ad Steenbrink een totaal van 14 punten. SVO 1 40 en Woerden 19. Maarssen dus niet door.

In poule 23 behaalde Erick met zijn team een indrukwekkend aantal van 40 punten. SVE 3 22 en Woerden 3 22 punten. Dus een welverdiende plek bij de laatste 64 in de afvalronde.

Met een klinkende overwinning van 14-4 op Woerden werd deze plek veilig gesteld.

In poule 26 behaalde Robert Wittkamp met zijn team te weinig punten (13) om door te gaan.

Deels gehavend en met gebruik van pleisters werd in deze voorronde met veel plezier gespeeld en met weer een ervaring rijker mocht het 4e team terugkijken op een mooi toernooi.

Last but NOT least, mocht het team van Adri Kerkhof in poule 29 met toch 18 punten niet door. HTTC met 30 punten en SVO hadden een beter scorend vermogen.

Na afloop van de wedstrijden werd het vochtverlies veroorzaakt door angstzweet of was het inspanning? Op aangename wijze aangevuld door de toegewijde zorg van Jeffrey. Vaak werden er de bekende bitterballen, overheerlijke en teamschotels bij geserveerd. Hulde aan onze Barman van Bloemstede.

Aangeland bij de laatste 32 teams speelde VTV 2 tegen Maarssen 1 met als resultaat een overwinning voor VTV van 11-5. Maarssen 3 haalde het net niet in een zinderende wedstrijd tegen ATC Almere 1.

In de beslissende dubbel werd het uiteindelijke verlies geleden. Eindstand 10-9.

Jammer voor beide teams, maar dit was het eindstation in dit toernooi.

Uiteindelijk kwamen we aan in de beslissende fase. De finale, vrijdag 1 juli bij VTV werd een treffen tussen VTV 1 (n) en SVE 2. Met 10-8 werd VTV winnaar en veroverde felbegeerde beker. De strijd om de 3e en 4e plaats op 30 juni ging tussen Vlug en vaardig 1 en Hilversum 1, Niet te verwarren met een vroegere radiozender. Vlug en Vaardig ging met een zege van 11-7 met de eer strijken.

In de vorige editie mocht TTVN zich nog bekerwinnaar noemen. Gezien bovenstaande feiten, werd er wel voor gestreden, maar een herhaling van de eindzege zat er niet in.

Rest mij alleen nog een woord van dank aan Ben Wertheim en Ton van ’t Sant die bij de thuiswedstrijden iedere keer voor een mooi centercourt zorgden in de zaal.

Eveneens een woord van dank voor de teamcaptains voor hun inzet tijden het toernooi.

Zonder de tomeloze inzet van onze spelers was dit evenement ook niet geslaagd en we mogen terugkijken op een mooi toernooi. Op naar 2017.

Was getekend Keimpe Hoekstra. Bekersecretaris TTV Maarssen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *