Team 3 draait de zaken om!

Verslag van team 3 uit tegen HTTC uit Houten op 23-03-2017.

We hebben deze competitie maar één vette nederlaag geleden. Dat was tegen HTTC bij ons thuis. Een 8-2 verlies en dat hakte er toen dik in. Maar dat dikke verlies leek niet zo bijzonder, omdat de Houtense boys uit de tweede klasse kwamen.

Nu naar Houten. Er was een Houtense Girl bij. Een bekende, Manon geheten. Toch ook gepokt  en gemazeld in de derde en tweede klasse. Ron begon tegen Jelle. Dat blok eikenhout is één van de betere spelers van deze competitie. Met 11-7 in de vijfde ging Ron de boot in. Sonny tegen Hans. Met 11-8 in de vijfde ging zij de bietenbrug op. Het werd zwart in Houten. Een tweede dik verlies tekende zich af in de hoofden van mijn medespelers. Ik dan tegen Manon. Ook weer in vijven. Maarrrr, het werd een 12-14 winst voor mij.

Sonnie en Ron kregen er hierdoor zo’n zin in, dat zij voor een daverende verrassing zorgden: de eerste DUBBELOVERWINING! Alweer in vijven en alweer nipt, 11-13. Vier keer in vijven. Naast ons waren ze bijna klaar met de wedstrijd en wij  waren nog niet halverwege. Ron was nu in een dolle roes. In vieren won hij van Hans. De slimmeriken onder u weten het al: we stonden met 2-3 vóór.

Ik tegen Jelle. Ik begon verpletterde door de eerste te pakken met 2-11, maar moest deze inspanning bezuren met een verlies van 11-4 in de vijfde. Elf uur was al gepasseerd toen we aan de laatste vier partijen begonnen. Sonnie dacht aan toch nog vroeg thuis zijn, door Manon in de enige partij in drie games te verslaan. Maar daarna rolden er weer drie vijfgamers uit de hoge hoed. Met wisselend succes? Ja, maar wij trokken aan het langste eind. Ik verloor van Hans, maar Ron won van Manon en Sonnie zorgde voor een spektakelstuk: Met een van Henrik (haar partner) geleende techniek en angstzaaiende volharding werd Jelle de volgende dag (want het was al dik na half één) opzij gezet. De uitslag 4-6 voor ons!!! En dat is weer eens wat anders dan een 8-2 verlies.

Ron moest om 6 uur weer op, dus werd het een enkel biertje en een zo’n kleine rekening, dat deze met kopergeld betaald kon worden. Jelle sipte zijn eerste twee slokken naar binnen, maar was er daarna volledig uit: Dan maar geen tweede klasse. Want dit kon Houten niet gebruiken in de strijd tegen De Schans. Of wij Jan Tuls en Henny vd Haselkamp van De Schans ook zo kunnen verrassen? Lijkt me niet, want die staan nog boven Jelle in de percentagelijst. Maar wie ben ik!

 

Erick Meijer (de ochtend na de wedstrijd ging ik een weekendje bier drinken in Gent, omdat ik in Houten zo weinig kreeg. Maar dat kwam door Ron en niet door Houten (want die hadden er nog wel een paar gelust). De eerste nacht lag ik daar op bed en keek naar het plafond met de houten balken en glimlachte voldaan. Kwam zondagavond terug, vandaar dit late verslag.)

One Response

  1. By Ron van den Oosten

    hoi Eric
    wat een verhaal
    heel fijn als ik zoiets teruglees bravo

    gr Ron

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *