Stee-Inn

De aan het TT-complex aanpalende Luxebar in het Dorpscentrum van Wilnis heeft die mooie naam. Diezelfde naam heeft het qua prijs/kwaliteitsverhouding prima lokale bier dat ze daar schenken en waar wij na afloop gul van genoten.

‘Stay-in’ was ook het motto waarmee Mark en ik dit eerste vierde-klasseizoen begonnen. En dat is ons motto nog altijd. Het waarmaken ervan wordt ook steeds actueler. Goed motto dus!

Naar Veenland gingen we afgelopen vrijdag. In onze elektronisch opgevoerde DUO bolide. Wij er 100% opgeladen in.
Doel: flink wat turfjes steken in Wilnis. En als ’t kan een paar Veenlanders. Liefst op een kwetsbare plek. Met al het vuur dat in ons zit. En dan terug naar Maarssen onder achterlating van een onblusbare veenbrand in de Wilnisser Wildernis.
Dat waren de plannen afgelopen week.

Maar die gingen in rook op. Ja, wij rookten bepaald een zware turfpijp. Terwijl Mark de sigaret nota bene net heeft afgezworen. Wel legden we de Veenlanders het vuur na aan de schenen. Vonden hun kwetsbare plekken. Maar brandden ook hevig onze eigen vingers en ontdekten (tot onze grote verrassing) ook kwetsbare plekken aan onze zijde. Niet meer te bedekken met een Maarssense Mantel der Liefde…

Naast ons in dezelfde zaal vond tegelijkertijd het gevecht om de eerste plek plaats tussen Vitac (ook Wilnis ) en de Zeister Klappers (die ons vorige week nog hun Slot uit hadden gemept). Dat titanenduel werd door het oppermachtige Zeist gewonnen, vooral dankzij Duivelse Daphne (speelt simultaan in 3 TT-competities!).

Aan onze tafel ontwikkelde zich inmiddels een zeer ongewenst scenario.
As we nou maar dit wel, en as we nou maar dat niet hadden gedaan (ik zei nog zo: hard en hoog op de backhand!), dan… Maar ‘as’ is, zoals bekend, verbrande turf. En as was wat ons restte. Maarssense as welteverstaan. Met daarin een klein, schamel puntje om mee naar huis te nemen. Dankzij Mark. En met verder ‘dank’ aan overigens zeer geschikte Alexander en Harry van de Tegenpartij.

De as voerden we in onze opgevoerde bolide af. Met ons er een beetje opgelaten in. Maar zeker niet in zak en as. Geen sprake van.
Overweeg wel aanpassing van het motto voor de tweede competitiehelft:
Stayokay
Tombé

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *