Sport & Politiek

Amerika heeft een nieuwe president: Donald. Even z’n achternaam kwijt. En ook hier straks verkiezingen. Stembusje komt zo. Maar geen politiek en religie op deze plek.

Iets anders dus. Lang geleden kwam ik uit Den Haag naar Utrecht. En omarmde Utrecht als een fijne stad. Ze spreken er dan wel geen Haagsch, maar ze hebben er wel werfkelders en de Dom. En de Neude. Jawel, DE Neude. Als ‘allochtoon’ zei ik in het begin natuurlijk HET Neude maar daar werd je dan, al of niet fijntjes, maar in ieder geval op z’n Utregs, wel even op gewezen: DE Neude is ‘t!

Zo heb ik ook jarenlang gedacht dat je HET batje zei. En HET Bad. Maar de laatste tijd lees ik voortdurend DE bat. Dus pas ik me aan.

Met de bat op pad.
En, in ons geval afgelopen donderdag, ook nog bij de Woerdjes in (de) bad. Nou, de laatste dagen, ook in dat verlaten Woerdense oord aan de Jozef Israëlslaan, aan water geen gebrek. Maar toch ook wel een warm bad bij binnenkomst in die fraai-beklede tafeltennis-hut aan die overbekende ‘s- Gravensloot. Die o.a. bekend is van het gezegde: ”Avondrood, mooie woerd aan boord, Morgenrood, graven we een sloot”.  Maar, zoals een bijna even bekend spreekwoord zegt: “Wie een sloot graaft voor een ander, …”

Dus u begrijpt, wij waren vol goede moed, afgelopen donderdag afgereisd. In onze DUO-bolides. Om te duelleren met de lokale Woerdjes. Met goede herinneringen aan de thuiswedstrijd (onze eerste en enige overwinning so far, deze competitie). TE WATER! AANVALLUH!

Bij eendjes in de bad is het net als in debat: heb respect voor je tegenstander. En als hij dreigt te verzuipen werp je ‘m een reddingsboei toe. Of een handdoek. De vraag blijft wel altijd, wie verzuipt er en wie wordt er afgedroogd. Mag u twee keer (we spelen tenslotte DUO) raden.

Maar eerst, in het kader van de verkiezingen een speciale korte rubriek:

ReMarkable!

Nee, niet een al of niet ge-/verkapt stemadvies. Wel de spo(r)tlight op teamgenoot Mark. Hoewel het in deze stukjes doorgaans niet over sport (dan wel politiek) gaat, is daar dit keer, uiteraard als uitzondering op deze harde regel, wel aanleiding voor. Mark speelde namelijk afgelopen donderdag meteen DE singelwedstrijd van de tweede competitiehelft. Misschien wel van zijn debuutseizoen in de 4e klas. Of misschien wel van zijn nog jonge leven. En hij won niet. Maar liet wel zien welke verborgen mysterieuze krachten in hem zitten. 100% in de Flow. Pure, onweerstaanbare tafeltennisnatuur bruiste omhoog. De Ware Mark. Tegen tegenstander Thijs die nog maar een enkel potje had verloren in de poule. Het werd 11-13;11-7;13-11;5-11;12-10 voor Thijs. Een eer en genoegen om die wedstrijd te mogen scoren.

En nu we toch met cijfers bezig zijn even wat meer informatie over de gespeelde wedstrijden.

Tegen tegenstander Gerrie kenden Mark en ik een opmerkelijk, vrijwel identiek spelverloop:
M(T): 11-2 (11-8);11-7(11-9);8-11(6-11);9-11(6-11);11-6(11-6). Wel 2x winst dus. En met de dubbel erbij werd het 3-2. Voor ons. Net als in de thuis-heen-wedstrijd. Er gloort weer hoop. Maar qua cijfers en wedstrijdresultaten kunt u zo goed als alle hoop laten varen. Dit waren waarschijnlijk de laatste uitslagen die u dit seizoen van me krijgt.

En aan peilingen doen wij niet.

Tombé

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *