Spiesen met de Zeis

Tegenwoordig hebben we de motormaaier maar vroeger had je de zeis. Zie hieronder. Sommige ouderen maken nog incidenteel gebruik van dergelijk tuingereedschap. Gebruik ervan, om het gras hiermee voor de eigen dan wel andermans voeten weg te maaien, vereist wel een behoorlijke vaardigheid. Voor je het weet gebeuren er ongelukken.

zeis

Het hierboven afgebeelde exemplaar is overigens een DUO-model. Die een tweemans-ploeg in staat stelt om ‘Samen de handen aan de zeis te slaan’. Ook aan de groengelakte tafel van DUO 3 is dat hard nodig. Want er moet nog het nodige onkruid weggemaaid worden deze competitie, wil DUO 3 van Maarssen door de bomen het vierde-klas-bos en aan het eind van de tafeltennistunnel licht blijven zien.

Zeker tegen nummer 1 uit de poule, ZTTV, moet de zeis dan worden gewet. Want die lui uit Zeist staan hun mannetje. Met name als er vrouwen meedoen. En dat was het geval. Dus werd ‘De Zeis’ ingezet. Type Mark. Die kan maaien , kappen en tegenstanders kort houden. En was zelf niet te houden want ja, een weekje in familieverband gekooid geweest.

Nou, Mark was ontketend. Het scheelde een haar of Zeist was dodelijk gespiest, of in ieder geval ernstig verwond. Bart sneuvelde als eerste onder het geweld van Mark. Ja, zelfs de zo goed als onverslaanbare nimf Daphne dreigde het onderspit te delven. Met haar laatste krachten wist zij zich nipt te redden maar het scheelde geen grasspriet.

Tom zag dat Mark goed was en liet het daarbij.  Omdat de dubbel dit keer werd ingeleverd bleef het bij 1 punt tegen de kampioenspretendent. Die kunnen volgende week hun kampioenschap veilig stellen tegen mede-topper Vitac.

Ons rest de taak om Veenland met een forse kluit het riet in te sturen. Beter gezegd: die taaie veenkluit te klieven of te spiesen op dinsdag 11 april in Bloemstede. Dan gloort handhaving! Geschikt, aangescherpt instrumentarium is aanwezig…

Tombé

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *