Leffe gaat weer winst maken.

Verslag van team Bielders in de poulefase van de 2017 beker.

 

Het is een tijdje minder gegaan met het biermerk van onze zuiderburen. Maar door de handhaving van de teams 2, 3 en 4 (de teams waar de leden van het team Bielders in de normale competitie in spelen) is de verkoop van “het beste tafeltennisbier” weer in de lift.

Maar nu gaat het “sky high”. Want team Bielders is de poule fase door. We zijn tweede geworden. Dat is weliswaar minder dan vorig jaar toen we eerste werden, maar deze poule is gewonnen door een team met zes spelers die een rating hadden van 1600 tot 1800. En die waren ons toch iets te machtig.

De eerste wedstrijd tegen Traiectum begon beangstigend: Sonnie verloor van ene Midas, de Grote Boze Wolf. Deze slokop won ook van mij, maar was gelukkig kansloos tegen  de teamhoofd Isabelle en onze razendsnelle Lody. Wat niemand weet is dat de laatste eigenlijk Billie The  Kid heet en een verre achter-achternicht is van de legendarische Billy the Kid uit Albuquerque, Nieuw Mexico.

billie

Dan weet u ook waar Lody die heupsnelheid vandaan heeft. Linker lelieblanke enkel naar voren gedraaid, rechterheup naar achteren en dan met een flitsende rechterpols een mokerslag uitdelen. Midas ligt nu nog te rillen in zijn bed.

Maar we bleven als een team werken en wonnen met 13-5. Ieder drie keer winst in de enkelpartijen (verrek, weer iets over enkels).

De tweede pot tegen Woerden was wat teleurstellend. Carlo moest nog wat inkomen, want was niet opgewassen tegen de enorme voorgiften tegen geroutineerde spelers als Adrie Fase  en Jelle Ypma.

De uitslag werd 10-8 voor Woerden en het werd spannend in The Pool.

SVE kwam op bezoek. Een Pim verscheen , met een rating van 1200, maar met een verwoestende slag als een volleerde hoofdklasser. Hij heeft er maar één verloren in de poule en dat was tegen Carlo op die avond. Dan was er ene Remco, derde divisiespeler en voorzien van een rating van 1700 en een batje met twee heel verschillende kanten. Ook hij verloor die avond een partij en ook weer van Carlo!! En dan was er nog Peter. Bekend gezicht, ook derde divisie, maar met een gewoon batje. En die lust IK dan weer rauw. In drieën en met een broodnodige voorgift van 12 punten was ik hem de baas. Maar verder verscheen er niemand van SVE. Een zevenmans team waarvan er maar drie konden! Hoort u ons klagen? Welnee, u kan niet zien dat mijn hoofd een glimlachje laat zien.

Dus drie punten van onze heren en 5 van de ontbrekende speler van SVE maakt 8. Een 10-8 verlies dus. Dat betekende afwachten wat Woerden er van af bracht tegen Traiectum.

Die wedstrijd was afgelopen vrijdag. Maar na een 3-3 stand was het zeker. Woerden kon ons niet meer inhalen. Door naar de afvalrondes, ook wel knock-out rondes genoemd. Wij prefereren de laatste benaming. Vooral vanwege dat ene teamlid met die heupen en die flitsende rechterhand.

Erick Meijer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *