Jan van Nieuwkerk stopt na 62 jaar met competitie spelen

Hoe moet je 62 jaar competitie spelen nu in een kort verhaal samenvatten?

Jan was een tafeltennisser in hart en nieren en altijd met een goed humeur en een glimlach, maar ook één met streken. Zoals sorry zeggen als hij dacht aan een randbal, maar dat geen randbal was.

Ook met tellen probeerde hij weleens een extra puntje binnen halen.

Hij was ook altijd met tafeltennis bezig, thuis staan al zijn behaalde bekers uitgestald. Ook het willen winnen was hem toevertrouwd. Maar na afloop moest het ook gezellig zijn, als er maar bier en bitterballen waren was voor hem de avond compleet.

Wij (Jan, Harry, Ron en Cees) zijn al heel lang een vertrouwd team, vanaf ongeveer 2005 zijn wij in deze samenstelling in de 4e en soms in de 3e klasse actief geweest. Het belangrijkste was voor ons naast het spel de gezelligheid die ons bond. Ondanks het verschil in spelsterkte bleven wij bij elkaar, ook al werd er soms aan één van ons getrokken om bij een ander team te gaan spelen.

Aan het einde van de voorjaarscompetitie gaf Jan aan dat hij niet wist of hij in de najaar nog wel mee kon doen, want zijn gezondheid ging toch wel achteruit. Maar eind juni kwam voor hem via zijn artsen het

bericht dat hij het toch maar moest proberen. Zo gezegd, zo gedaan.

De laatste wedstrijd die Jan heeft gespeeld was op 4 november 2016 tegen Huizen.

Zijn uithoudingsvermogen was eigenlijk niet voldoende om meer dan 3 game-partijen te spelen.

Maar met zijn wil om te winnen won hij toch 2 partijen in 4 games. Al kon je wel aan hem zien dat dit zo

niet langer kon. Jan heeft toen een wijs besluit genomen om te stoppen met competitiespelen.

Nu wij afgelopen donderdag onze laatste wedstrijd van dit seizoen moesten spelen tegen Bunschot was Jan als teamgenoot aanwezig. Later kwam ook zijn vrouw, zoon en kleinkinderen erbij om samen naar onze laatste wedstrijd te kijken. Door de grote belangstelling en aanmoedigingen werd het die avond 8-2 en eindigden we op de 2de plaats met 67 punten. Jan zijn percentage was deze laatste competitie 58 %.

De avond werd feestelijk afgesloten met een bloemetje van zijn teamgenoten, een mooie schaal met hapjes van het bestuur inclusief bitterballen van de Barman.

Helaas betekent dit einde ook het einde van het “vriendenteam”. Harry, Ron en Cees gaan met het bestuur kijken waar zij in de voorjaarscompetitie 2017 bij kunnen worden ingedeeld.

Jan het gaat je goed, denk aan je gezondheid en kom nog eens langs op de competitieavonden.

Je bent altijd welkom.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *