Ik had gelijk en helaas speelden we niet gelijk.

Verslag van team 3 uit tegen ATC Almere op 10 maart 2017.

 

Voorzover dat nu al te bekijken valt, is ATC Almere onze concurrent om in de derde klasse te blijven. Hoogland heeft de minste punten en wij hadden 4 punten voorsprong op de nummer 5, ATC Almere. We stonden er dus niet slecht voor.

De eerste wedstrijd tegen de Almerianen werd gelijkgespeeld. Het was een goede start voor de in de eerste helft behaalde 24 punten.

Nu werd het geen gelijkspel en ook geen winst. Een verlies dus en een groot verlies zou niet best zijn.

Ik begon en verloor maar weer eens de eerste pot: van Francois Clayeux. Over die man later meer. Ron won van de tot dusver onbekend Roland Kerchman en Erik G. te B. won alweer niet van Nikki R. te A. Daarna, ach en wee, begonnen Ron en ik aan het dubbel. In vieren werden we verslagen door Francois en Nikki.

Dat verrekte dubbel: nog geen punt mee gepakt in deze competitie. Het gaat ons de das nog om doen. Geen lieve zachte mohair das, maar een shawl van die verrekte marterachtige met overdreven strepen en een smerig bijtend mondje. Heel onverstandig om zo’n agressief beest als nekverwarmer te gebruiken.

We rommelden zo verder en het enige verschil met de eerste wedstrijd was dat ik dit keer niet van Nikki won. Vandaar een 6-4 verlies. De voorsprong op Almere geslonken tot twee punten. We lijken Feyenoord wel in zijn steeds griezeliger wordende race om het landskampioenschap.

Waarin had ik wel gelijk? Zie het plaatje. De vader van Francois heette inderdaad Jean Clayeux.

Lijkt niet moeilijk om dat te raden, maar dat is niet zo. Er zijn ook nog veel voorkomende franse jongensnamen als Alain, Albert, Antoine, Bertrand , Clement, Gaston, Gilles en ga zo maar door. Het was dus razend knap van mij, dat ik dat goed gokte.

Erick Meijer

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *