De Schans, een hinderlijke hindernis ??

Verslag van team 3 thuis tegen De Schans 2 op 23 februari 2017.

 

De laatste jaren speelde we altijd tegen het derde team van het Montfoortse De Schans. Vorige week waren deze derde garnituur-jongens (Frank, Tom, Jos en Henk) nog in Maarssen om ons vierde team het leven zuur te maken. Nu kregen we bezoek van het tweede, dat bestaat uit Jan, Ewald, Ad en good old Henny. Dit team speelde de afgelopen jaren afwisselend derde en tweede klasse.

De twee oudjes van Maarsen en de Schans, Henny en uiteraard ik deden bij deze laatste wedstrijd van het eerste deel niet mee, want we waren aan onze rust toe.

Ik fluisterde Sonnie, Ron en Erik G. toe, dat er vanavond vier punten gehaald moesten worden. Dan halen we 24 punten uit de eerste helft. Als we dat de tweede helft ook doen dan hebben we  voldoenden punten om erin te blijven. Deze boodschap had een onbedoelde en dus averechtse  werking. Want dood en doodzenuwachtig werd ik, nadat beide heren en dame in no-time een 0-4 achterstand in elkaar wisten te flansen.

Eén partij werd weliswaar in vijven gespeeld, maar die werd dan wel verloren met 2-11 in de vijfde. Een zenuwinzinking zat eraan te komen. Op internet ging ik in mijn zorgpolis kijken of psychiatrische hulp nog in het basispakket zat. Van de zenuwen kreeg ik die informatie niet te pakken, wel dat de beveiliging van Wilders niet op orde was, maar daar was ik niet naar op zoek.

Sonnie en Erik G. deden me weer wat bedaren door daarna de eerste twee punten te pakken. De laatste vier partijen werden zelfs eerlijk verdeeld, waardoor we de begeerde vier punten warempel bij konden schrijven.

De les van deze avond is dat je beter zelf mee kan spelen, dan naar je eigen team te gaan zitten kijken. Thuis met de onvolprezen TTAPP op een uitschakelbare telefoon voor je neus en een fles binnen handbereik is het een stuk rustgevender.

 

Erick Meijer

One Response

  1. By Tom

    Spelen en/of schrijven. Soms kun je t maar beter (over)laten is mijn ervaring inmiddels. Maar als ze gaan schansspringen: Maak dan sowieso dat je wegkomt. En toch, geen C te hoog eriCk.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *