Boeiend treffen tussen Maarssen 11 en Reflex Maarn 3

Een wedstrijdverslag van de inhaalwedstrijd van donderdag 25 februari.

Deze avond stond in het teken van 2 wedstrijden van Maarssen 11 en het 8e team van Tom Blanken en Harry Siers ( Come on !!!! ) De plaatselijke Arena van Bloemstede was omgetoverd in 2 schitterende centercourts compleet met elektronische telborden. Ben had wederom zijn visitekaartje afgegeven om met de meeste zorg een sfeer te creëren waar menigeen jaloers op zou worden.

Zelfs de bezoekers waren geïmponeerd door de ruime speelruimte. Zoals al eerder vermeld voor de trouwe lezers van het Bulletin zou je alleen daarom al een wedstrijd willen verzetten naar een inhaalweek.

Het bezoekende trio van Reflex Bestond uit Meta van de Brink, Bart van Soest en Berdi de Kievid. Maarssen stond weer paraat met Evert, Chris en Keimpe. Na de welkomst ceremonie kon het spel beginnen. Aan tafel dus.

Voor zijn eerste enkel ging Evert de strijd aan met Meta, de enige dame van het team. Het publiek werd meteen vermaakt met een boeiende en spannende 5 setter. Dit zijn we wel gewend van Evert. Met 11-5 en 11-6 in de eerste 2 sets, had Maarssen de smaak aardig te pakken. De rally’s duurden af en toe zo lang, dat de teamgenoten ruim de tijd hadden om een Pizza Calzone te gaan eten. De 3e set gaf al een kentering te zien door met 4-11 te verliezen. Vervolgens werd het 11-13 en 7-11.

Wat scheelt het. Qua inzet en motivatie had Evert duidelijk op punten gewonnen, maar de uitvoering bracht het eerste verliespunt voor Maarssen op de borden.

Chris was blij dat hij eindelijk mocht spelen tegen Bart, een boomlange wat oudere heer die Chris geen ruimte gaf in het spel. Te snel was zijn enkelspel voorbij.

Keimpe besloot het zijn tegenstander extra moeilijk te maken. Berdi opende vak met lastige topspinballen van zijn backhand. Blokken dus !!!. Met 10-12 en 9-11 bleef Maarssen aardig bij. In de 3e set was de concentratie even wat minder. Gevolg 3-0 al op het bord voor Reflex.

Chris en Evert speelde de dubbel versus Meta en Berdi. Het liep niet echt bij het Maarssense duo. In een snelle 3 setter moest het 11e team het onderspit delven.

Chris trof nu Meta aan de overzijde van het net. Ook dit keer had hij weinig in de melk te brokkelen. Het wilde gewoon even niet lukken tegen de linkshandige speelster.

Evert mocht het nu Berdi moeilijk gaan maken. Na de eerste 2 sets verloren te hebben won Evert de 3e set met 11-7. Het beetje geluk voor Maarssen bleef nadrukkelijk afwezig en de 4e set was dan ook voor Berdi met 7-11.

Keimpe en Bart lieten de toeschouwers een aantrekkelijke 3 setter zien met Maarssen volop in de aanval. Niks voorzichtig schuifelspel dus. De cijfers lagen heel dicht bij elkaar. Met 8-11 7-11 en 9-11 werd de inzet van Maarssen niet beloond.

Chris ging in 3 sets ten onder tegen Berdi. Het spelverloop dreigde eentonig te worden.

Keimpe en Meta lieten op hun beurt een wervelende 4 setter zien. . Het aanvalsspel van Maarssen zette goed door. Toch viel het kwartje wederom verkeerd. De 1e set werd mooi binnengehaald door Keimpe met 11-7 gevolgd door 9-11 en 10-12. De 4e set won Meta met 7-11.

Wat scheelt het.

Als hekkensluiters deze avond speelden Evert en Bart een snelle 3 setter, waarbij Maarssen geen tegenstand kon bieden dat van enige betekenis was.

Het 11e team had wel degelijk een paar punten verdiend. De sportgoden waren kennelijk anders van mening. Gevolg een 10-0 nederlaag. Wel enigszins geflatteerd.

Komende dinsdag spelen we de uitwedstrijd tegen TVA 3 uit Amerongen. Dit beloofd een moeilijke wedstrijd te worden, maar we blijven ons best doen.

Was getekend Keimpe.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *